Empties en Project Pan

Empties and Project Pan Feb 2019

Een kleine met zorg samengestelde collectie makeup en huidverzorging bezitten, is iets dat me erg aanspreekt. Ik kan me zo inbeelden hoe fijn het moet zijn om enkel cosmetica en huidverzorging te bezitten die je graag gebruikt en die je zelfvertrouwen een boost geven. Omdat ik dus graag zelf zo’n soort minimale makeupcollectie zou willen hebben, ga ik dit jaar een project pan volgen.

Mijn eigen makeupstijl vinden

Ik heb ondertussen een leeftijd bereikt waarop ik me meer bewust ben van welke types makeup ik graag draag en dewelke mij staan. Vroeger ging ik eerder mee in verschillende trends die mij eigenlijk niet stonden of die ik zelf niet zo mooi vond. Maar ik voelde toen wel de peer pressure om mee te gaan in huidige trends.

Nu dat ik wat ouder (en hopelijk wijzer) ben, ben ik tot het besef gekomen dat ik vooral graag voor een low maintenance look met lichte, bijna onzichtbare makeup ga. Meestal hebben mensen dus niet eens door dat ik makeup draag en zo heb ik het ook graag.

Mijn eigen makeupcollectie samenstellen

Om naar een verzameling producten die ik 100% graag gebruik toe te werken, moet ik eerst alles wegwerken dat ik minder graag gebruik. Ik zou tijdens mijn zoektocht niet met een grote hoop teleurstellende nieuwe aankopen eindigen. Het idee is dus dat ik al aangekochte producten eerst op gebruik voor ik ze mag vervangen door iets nieuws. Natuurlijk zijn er ook producttypes waarvan ik nog niet zo zeker ben, wenkbrauwproducten bijvoorbeeld, en daar mag ik van mezelf iets minder strikt zijn. Ik mag dus wel experimenteren zolang mijn consumptiegedrag binnen de perken blijft.

Empties: wat heb ik al opgebruikt

Empties Februari 2019
Merkloos wenkbrauwpotlood – Burt’s Bees tinted lip balm (red dahlia) – Rituals parfum (Eau d’Orient) – Revlon matte lipstick (Mauve it over) – Nyx soft matte lip cream (London) – Becca primer

Ik ben eigenlijk al bezig met een project pan sinds december vorig jaar.

Sindsdien heb ik opgebruikt:

 • Rituals parfum Eau d’Orient (mini)
  Voor mijn 30e verjaardag beloonde ik mezelf met vier kleine parfumflesjes van Rituals. Deze is eigenlijk mijn minst favoriete geur. Daarom ook dat ik hem snel wou opgebruiken en niet wou laten liggen in mijn kast. Het is een kruidige geur en daarom was hij ook perfect voor tijdens de kerstperiode. De geurtjes van Rituals blijven niet lang zitten en het flesje was dus ook snel leeg.
 • Burt’s Bees Tinted Lip Balm in Red Dahlia
  Deze getinte lippenbalsem is echt iets voor mij: een doorzichtige tint, low maintenance en heel verzorgend. Toch ben ik geen fan van de verpakking. Het dopje werd namelijk snel vuil want het product zelf is net iets te zacht van textuur. Vooral tijdens de zomer durfde hij wel eens bijna loperig te worden. Ik heb hem trouwens niet voor 100% opgebruikt omdat de stift bij de laatste millimeters uit de tube is gevallen.
 • Merkloos wenkbrauwpotlood (Japan)
  Deze kocht ik tijdens onze reis naar Japan vorig jaar. Ik besefte eigenlijk niet hoe graag ik het gebruikte tot ik terug mijn gewoonlijk potlood van Sleek gebruikte. Om de een of andere reden vind ik die laatste niet zo geweldig meer.
 • Nyx Soft Matte Lip Cream in London
  Een van mijn favoriete matte lipproducten. Het droogt je lippen niet zo hard uit als een echte liquid lipstick maar geeft je lippen toch die fluweelzachte look. London is een neutrale kleur met wat bruine en beige tinten. Het is zeker geen kleur die ik iedere dag zou dragen, ik moest er echt voor in de mood zijn. Toch moet ik hem vaker dan gedacht gedragen hebben, want het werd op den duur moeilijk om nog veel product uit de applicator te krijgen. Ik zal London waarschijnlijk niet meer kopen maar ik wil wel nog meer kleuren van dezelfde reeks proberen.

En ik moest wegsmijten:

 • Revlon matte lipstick in Mauve it over
  Dit is eigenlijk wat mij ertoe heeft aangezet een met zorg uitgekozen makeupcollectie samen te stellen. Dit was mijn favourite your-lips-but-better lipstick. Maar ik durfde hem nauwelijks te gebruiken omdat ik schrik had hem op te gebruiken. Hij is namelijk moeilijk te vinden, misschien is hij zelfs helemaal niet meer verkrijgbaar. Helaas is hij nu dus vervallen en kan ik er nu helemaal niet meer van genieten. Stom, stom.
 • BECCA primer sample
  Deze was eigenlijk vervallen nog voor ik hem kon gebruiken. Op zich niet zo erg, want daaruit blijkt dat een primer niet in mijn collectie thuishoort.

Project Pan: Wat ik actief wil opgebruiken

Project Pan 2019
Anastasia Beverly Hills (Modern Renaissance) – Clarins Instant Light Lip Balm Perfector (Rosewood & Coral) – Kiko Milano tinted lip balm (Berry) – Rituals parfum (Victoire d’ambre)
 • Clarins Instant Light Lip Balm perfector (Rosewood en Coral)
  Ik kocht deze kleine lippenstiften omdat ze ideaal zijn om mee te nemen op reis. Hoewel ik de verzorgende formule fijn vind, is de verpakking toch niet je dat. De stiftjes zelf zijn heel dun waardoor het moeilijk is om de lippenbalsem aan te brengen en net omdat ze zo dun zijn breken ze ook makkelijk. De tint Rosewood, mijn favoriet, is bijna op. Deze is helaas afgebroken maar ik kan hem nog gebruiken zolang ik de stift niet te hard naar boven draai. Coral zal ik eerder opgebruiken in de lente.
 • Kiko tinted lip balm (Berry)
  Mijn enige aankoop van Kiko die ik nog bezit. Dit Italiaanse merk doet me sterk denken aan Nyx, in de zin dat ze beide goedkope merken zijn en ik de neiging heb om daardoor veel te willen kopen in hun winkels. Toch zijn er maar weinig aankopen die ik na gebruik echt wil houden. Zoals deze lippenbalsem dus. Het heeft een zachte, hydraterende textuur en de kleur is goed gepigmenteerd. Maar tegenwoordig vind ik de kleur een beetje eendimensionaal, zeker nu ik andere berry tinten heb getest. Ik ga proberen deze op te gebruiken om plaats te maken.

Leave a Reply